Dodany: 2011-11-29 11:40:57
images/jajka.jpgc1077.jpgJaja faszerowane są doskonałą przystawką na przyjęciach urodzinowych, imieninowych, weselnych i tym podobnych. W Polsce jaja faszerowane pojawiają się także podczas świąt a najczęściej na stole wielkanocnym, kiedy jajko uznaje się za symbol życia.

Dodany: 2011-11-29 11:38:35
images/fasolkapobretonsku.jpg33b17.jpgFasolka po bretońsku to tradycyjne polskie danie, bardzo popularne także między innymi w Wielkiej Brytanii. Oczywiście restauracja gdańsk poleca fasolkę po bretońsku w wykonaniu swojego szefa kuchni.

Dodany: 2011-11-29 11:29:46
images/chiliconcarne.jpg27859.jpgChili con carne jest bardzo pikantną potrawą, której korzenie mają swoje miejsce w kuchni teksańskiej oraz meksykańskiej. Chili con carne przyrządzane przez szefa kuchni w restauracji, jaką jest restauracja gdańsk jest tak zwanym daniem jednogarnkowym.