Dodany: 2011-11-29 11:55:43

Sałatka rosyjskaSałatka rosyjska jest jednym ze specjałów kuchni rosyjskiej, jaki poleca restauracja gdańsk. Czas wykonania sałatki wynosi ponad trzydzieści minut nawet do godziny, jednak jest pomimo tego godna zasmakowania.

 

Do wykonania sałatki rosyjskiej potrzebujemy składników takich, jak buraki ćwikłowe, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, cebula, kapusta kiszona, pietruszka oraz koperek. Ponadto do zalewy musimy przygotować ocet jabłkowy albo sok z cytryny, olej, cukier, pieprz oraz sól. Buraki, marchew i ziemniaki wymagają ugotowania. Jednak pamiętajmy, aby ugotować je oddzielnie, jak radzi restauracja gdańsk.

 

Wszystkie warzywa po ostudzeniu należy pokroić w kostkę a pietruszkę i koperek drobno posiekać. Następnie wymieszać z zaprawą i gotowe! Przed podaniem warto schłodzić sałatkę rosyjską w lodówce, aby wszystkie składniki się ,,przegryzły” jak mawia szef kuchni w restauracji, jaką jest restauracja gdańsk. Sałatka rosyjska nie należy do niskokalorycznych, ale jest bardzo pyszna i naprawdę warto jej spróbować..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Sałatka rosyjska
Nick: