Dodany: 2011-11-29 11:40:57

Jaja faszerowaneJaja faszerowane są doskonałą przystawką na przyjęciach urodzinowych, imieninowych, weselnych i tym podobnych. W Polsce jaja faszerowane pojawiają się także podczas świąt a najczęściej na stole wielkanocnym, kiedy jajko uznaje się za symbol życia.

 

Oczywiście restauracja gdańsk też proponuje jaja faszerowane na wiele sposobów. W restauracji, jaką jest restauracja gdańsk możemy zamówić jajka z farszem grzybowym (z grzybów leśnych), pieczarkowym, albo też farsz zrobiony z żółtka i pietruszki. Jak wykonać jaja faszerowane? Jak radzi restauracja gdańsk należy ugotować jajka w dowolnie wybranej przez nas ilości. Następnie je wystudzić w zimnej wodzie.

 

Obieramy jajka ze skorupki, kroimy na pół wzdłuż jajka. Kolejnym etapem będzie wybranie ze środka żółtek i zmieszanie ich z wcześniej przygotowanym farszem. Dodajemy sól i pieprz dla smaku oraz majonez. Jajka z farszem układamy na półmisku, przyozdabiając na przykład listkami sałaty. Tak wykonane danie możemy uznać za gotowe. Jaja faszerowane nie są trudną do wykonania potrawą. Można je uznać za przystawkę, jak też za sałatkę..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Jaja faszerowane
Nick: