Dodany: 2011-11-29 11:38:35

Fasolka po bretońskuFasolka po bretońsku to tradycyjne polskie danie, bardzo popularne także między innymi w Wielkiej Brytanii. Oczywiście restauracja gdańsk poleca fasolkę po bretońsku w wykonaniu swojego szefa kuchni.

 

Wykonanie tego dania nie jest trudne, aczkolwiek wymaga czasu, ponieważ wcześniej musimy moczyć w wodzie fasolę przez kilka lub nawet kilkanaście godzin. Przede wszystkim potrzebujemy kilku najważniejszych składników, między innymi fasoli, sosu pomidorowego i dodatków w postaci chociażby mięsa czy też kiełbasy. Fasolka bretońska z kiełbasą jest bardzo popularna w naszym kraju.

 

W menu restauracji, jaką jest chociażby restauracja gdańsk też znajdziemy fasolkę z boczkiem i dobrą kiełbasą, taką jak na przykład śląska. Co więcej, nasze polskie kiełbasy są popularne na całym świecie. Przyprawy, o jakich powinniśmy pamiętać to majeranek, sól, pieprz, ziele angielskie oraz papryka słodka. Możemy dodać także szczyptę ostrej papryki dla smaku. Całość gotujemy, dodając mąkę i koncentrat pomidorowy. Fasolka po bretońsku to pyszne danie, jakie serwuje między innymi restauracja gdańsk..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Fasolka po bretońsku
Nick: